Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii au ajuns la reședința de la Condrița a președintelui Timofti

© Sputnik / Rodion ProcaPoliția Полиция
Poliția Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Aceştia au format un cordon la intrarea pe teritoriul reşedinţei.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. Câteva microbuze cu polițiști au sosit miercuri la reședința de la Condrița a șefului statului, Nicolae Timofti.

Apărătorii ordinii publice s-au instalat la momentul de faţă la porțile reședinței.

Anterior, surse din Partidul Democrat au relatat pentru Sputnik că președintele a părăsit Chișinăul și se află la Condrița, unde urma să-i fie prezentată candidatura pentru funcția de premier.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Clădirile administrative din centrul Chișinăului, luate sub paza poliției

Moldova a intrat în anul nou fără guvern, pe fundalul unei profunde crize politice. Guvernul țării în fruntea căruia se afla vicepreședintele Partidului Liberal Democrat (PLDM) Valeriu Streleț a fost demis la 29 octombrie. După asta între liderii coaliției de guvernare (PLDM, PDM, PLM) a avut loc un conflict în urma căruia coaliția pro-europeană s-a dezmembrat.

Anterior, Curtea Constituțională a adoptat hotărârea conform căreia, dacă deputații nu vor aproba noul guvern până la 29 ianuarie 2016, Parlamentul RM poate fi dizolvat.

Fluxul de știri
0