Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Probabilitatea demisiei lui Timofti creşte de la o oră la alta

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu situaţia politică creată în Moldova, în fiecare oră creşte probabilitatea demisiei preşedintelui ţării Nicolae Timofti.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Surse bine informate au declarat pentru Sputnik că prin refuzul categoric manifestat de preşedintele ţării Nicolae Timofti de a susţine candidatul la funcţia de prim-ministru desemnat de majoritatea parlamentară, cresc şansele plecării în demisie a şefului statului. 

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Timofti ar fi pe punctul de a demisiona

Astfel, a devenit clar de ce miercuri după şedinţa Biroului permanent extins al PDM nu au fost făcute declaraţii pentru presă despre candidatul la funcţia de premier.

Potrivit experţilor, refuzul lui Timofti de a susţine candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de prim-ministru se explică prin faptul că preşedintele Moldovei nu este liber în deciziile pe care trebuie să le ia.

Nu sunt clare, deocamdată, care sunt cauzele unui asemenea comportament al şefului statului. În opinia experţilor, aceste motive sunt destul de serioase în condiţiile în care Timofti s-a evidenţiat până acum prin supunere totală.

Biroul permanent extins al PDM s-a întrunit miercuri, la ora 10.00, în şedinţă pentru a decide cine este candidatul la funcţia de premier. Chiar dacă s-a anunţat o conferinţă de presă pentru ora 12.00, unde urma să fie făcut public numele viitorului prim-ministru, aceasta a fost contramandată pentru o altă oră. Serviciul de presă al PD a declarat că va anunţa ulterior jurnaliştii despre ora la care a fost transferată această conferinţă de presă.

Fluxul de știri
0