Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti ar fi pe punctul de a demisiona

© Preşedinţia Republicii MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, a făcut publică propria sa versiune cu privire la scenariul care se va desfăşura în aceste zile la Chişinău şi a modului în care va proceda Preşedintele Timofti.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Potrivit lui Usatîi, Preşedintele Timofti, în loc să ia poziţie de apărare, va prefera să se retragă din bătăliile politice care se dau în aceste zile şi va demisiona din funcţia de Preşedinte.

Totodată, Usatîi este de părere că majoritatea parlamentară formată luni este decisă să susţină candidatul la funcţia de premier înaintat de PDM care, potrivit informaţiilor de care dispune dânsul, este Vlad Plahotniuc.

Renato Usatîi susţine că este împotriva promovării lui Plahotniuc la funcţia de premier şi va veni la Chişinău pentru a protesta împotriva acestuia.

În cazul în care Nicolae Timofti şi-ar da demisia, Parlamentul va numi un Preşedinte interimar. Acesta, potrivit articolului 91 din Constituţie, poate fi, în ordine, Preşedintele Parlamentului sau Prim-ministrul.

 

Fluxul de știri
0