Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

13 ianuarie, o zi specială pentru Moldova, o zi fierbinte la Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест платформа ДА
Протест платформа ДА - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri este o zi specială pentru Republica Moldova. Azi ar putea să se pună capăt crizei politice din ţară şi ar putea fi desemnat candidatul la funcţia de premier, susţinut de majoritatea parlamentară. Însă la Chişinău se adună mii de manifestanţi, unii pentru a susţine candidatul la funcţia de premier, alţii pentru a protesta contra acestuia.

CHIŞINĂU, 13 ian – Sputnik. Miercuri, toată atenţia este îndreptată spre Partidul Democrat din Moldova, care urmează să anunţe numele persoanei care îi va fi propusă Preşedintelui Timofti pentru a fi desemnată pentru funcţia de premier. Totodată, la Chişinău se adună mase de manifestanţi care vor participa la mitinguri pro sau contra candidatului democraţilor la funcţia de premier.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PD va anunţa miercuri candidatul la funcţia de premier

Potrivit diferitor surse, numărul persoanelor care vor manifesta miercuri în capitală ar putea să depăşească 40 de mii.

Platforma DA a anunţat că organizează acţiuni de protest împotriva desemnării la funcţia de premier, prin decret prezidenţial, a candidatului ce urmează să fie propus de PDM şi pentru care şi-a anunţat susţinerea majoritatea parlamentară.

Pe de altă parte şi susţinătorii PDM se adună la Chişinău pentru a manifesta în susţinerea candidaturii democraţilor la şefia Guvernului.

De dimineaţă, forţele de ordine sunt mobilizate pentru a menţine ordinea publică şi a face faţă eventualelor destabilizări şi provocări.

Sputnik Moldova vă va informa în timp real despre evenimentele din această zi, în care urmează să fie luate decizii importante pentru Republica Moldova.

Fluxul de știri
0