Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele rănite în explozia de la Chișinău au fost operate în România

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Marți,în România au fost operate două femei care au avut de suferit în urma exploziei produse într-o cantină din Chișinău, care au fost transferate pentru tratament la Spitalul de Arși din București.

CHIȘINĂU, 12 ian — Sputnik. Două paciente din Moldova, care au fost aduse pentru tratament în România după ce au suportat arsuri grave în urma exploziei produse în Piaţa Centrală din Chișinău, au fost operate cu succes, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși din București, Adrian Stănculea.

Explozia unei butelii cu gaz într-o cantină situată în zona Pieței Centrale din Chișinău, a avut loc în ziua de sâmbătă. La locul incidentului s-au deplasat patru echipaje de pompieri și nouă ale Salvării. În urma deflagraţiei, aproximativ douăzeci de persoane au fost internate. Trei oameni au fost internați la reanimare, după care aceștia au fost transportați pentru tratament în România.

„Intervenţiile au decurs bine. Posibil ca a treia pacientă, care era în stare foarte gravă, dar care şi-a mai ameliorat un pic parametrii la ventilaţie, să fie operată miercuri, dacă menţine acelaşi trend evolutiv pozitiv. Asta se va decide mâine, în funcţie de starea pe care o va avea atunci", îl citează romaniatv.net pe Stănculea.

Последствие взрыва в центре Кишинева, здание столовой - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Starea unui pacient transportat la Bucureşti este extrem de gravă

În prezent, sunt internate treisprezece persoane, între care și cele trei transferați în România.

După acest incident, autoritățile locale au decis să efectueze controale în toate unităţile de alimentație publică din municipiu.

Pe acest caz au fost intentate două dosare penale pe faptul încălcării regulilor de protecție a muncii și vătămarea gravă cauzată din imprudenţă integrităţii corporale a persoanelor sau pierderea de către acestea a capacităţii de muncă.

Administratorii localului în care s-a produs explozia au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi au fost reţinuţi pentru 30 de zile. Aceştia riscă doi ani de privaţiune de libertate.

Fluxul de știri
0