Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: toţi liberal-democraţii au şansa să adere la majoritate

© Sputnik / Мирослав РотарьМаринан Лупу
Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Marian Lupu, toţi deputaţii din fracţiunea PLDM ar putea să facă parte din majoritatea parlamentară creată luni şi care poate fi extinsă, dar liberal-democraţii trebuie să ia o decizie în acest sens.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat marţi după discuţiile cu reprezentanţii fracţiunii parlamentare PLDM că a fost un dialog constructiv, iar liberal-democraţii au fost informaţi că majoritatea parlamentară este dispusă să se extindă, adică să-i accepte şi pe liberal-democraţi.

Totodată, Lupu a subliniat că liberal-democraţii încă nu au luat nicio decizie.

„Ei vor decide azi seara sau mâine dimineaţă ce vor face. Au avut mai multe întrebări, au dorit să clarifice mai multe aspecte. Cred că au primit toate răspunsurile”, a menţionat Lupu.

Парламент Ион Стурза Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Cine „candidează” la fotoliul lui Andrian Candu

Totodată, liderul PDM a remarcat faptul că discuţia de marţi cu unii deputaţi ai PLDM nu reprezintă o nouă rundă de negocieri, ci liberal-democraţii au fost informaţi că majoritatea parlamentară deja există, iar ei au posibilitatea să i se alăture.

„Le-am dat un mesaj pozitiv privind posibilitatea de extindere a acestei majorităţi prin decizia fracţiunii PLDM de a adera la această majoritate parlamentară. Nu am vorbit despre partajări, candidaturi etc. Nu are rost acum să facem acest exerciţiu, or formarea majorităţii parlamentare nu s-a bazat pe rezultatele unor negocieri, ci a fost o decizie bazată pe o responsabilitate politică”, a mai declarat Lupu.

Liderul democraţilor a mai subliniat că dacă PLDM va dori, imediat după semnarea decretului de numire a candidatului la funcţia de premier ar putea demara negocierile al căror obiect va fi programul de guvernare.

Fluxul de știri
0