Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine „candidează” la fotoliul lui Andrian Candu

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент Ион Стурза Андриан Канду
Парламент Ион Стурза Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Funcţia de preşedinte al Parlamentului, deţinută la ora actuală de democratul Andrian Candu, ar fi ţintită deja de cel puţin doi candidaţi reali.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. În timp ce opinia publică este interesată întâi de toate de candidatul la funcţia de prim-ministru, a scăpat din atenţie un alt fotoliu, care nu este mai puţin important – cel de preşedinte al Parlamentului.

Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Lupu a anunţat demisia lui Candu

Luni, preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că în cazul formării majorităţii parlamentare şi a guvernului, democratul Andrian Candu va elibera funcţia de spicher.

Această funcţie urmează să-i revină altui grup parlamentar.

Sursele Sputnik Moldova susţin că la funcţia de spicher pretinde liderul PL, Mihai Ghimpu. De asemenea, şi liberal-democratul Chiril Lucinschi ar râvni acest fotoliu, potrivit aceloraşi surse.

O altă informaţie este că acest mod de partajare a fotoliului de spicher l-ar fi supărat rău de tot pe Iurie Leancă, pentru că acesta se visa, de asemenea, în "epicentrul"  Parlamentului.

Fluxul de știri
0