Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu a anunţat demisia lui Candu

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu Андриан Канду
Andrian Candu Андриан Канду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul democraţilor, deputatul Marian Lupu, a sugerat că odată cu formarea noii majorităţi parlamentare şi învestirea guvernului, funcţia de spicher urmează să-i revină altui grup parlamentar.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Liderul PDM, Marian Lupu, a anunţat că actualul preşedinte al Parlamentului, democratul Andrian Candu, ar urma să părăsească foarte curând fotoliul de spicher.

Lupu a ţinut să sublinieze că plecarea lui Candu din fotoliul de spicher este dictată de nevoia clădirii majorităţii parlamentare pe temelii trainice.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Potrivit lui Streleţ, Candu ar trebui să demisioneze în decembrie

„După constituirea majorităţii şi acordarea votului de încredere guvernului, Andrian Candu nu va mai fi spicher”, a spus Lupu.

Acesta a lăsat să se înţeleagă că preşedinte al Parlamentului ar urma să devină o altă persoană, care va reprezenta un alt grup parlamentar.

„E nevoie de un mecanism trainic. Vrem o guvernare pe trei ani de zile, nu doar una de învestirea a unui guvern”, a explicat Marian Lupu.

În timpul apropiat urmează să se ajungă la un consens în cadrul alianţei referitor la partajarea mai multor funcţii în stat, inclusiv a celei de preşedinte al Parlamentului.

Fluxul de știri
0