Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premierul interimar a vizitat persoanele rănite în explozia de la Chişinău

© gov.mdGheorghe Brega
Gheorghe Brega - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar, Gheorghe Brega, a constatat că starea de sănătate a persoanelor internate după explozia de sâmbătă din Piaţa Centrală se ameliorează.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Starea pacienţilor internaţi la Centrul Republican de Leziuni Termice după explozia din 9 ianuarie se îmbunătăţeşte, anunţă serviciul de presă al Guvernului.

Persoanele afectate de explozia din 9 ianuarie de la Piaţa Centrală a capitalei au fost vizitate marţi de prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega.

„Premierul în exerciţiu s-a interesat de starea lor, remarcând că aceasta se ameliorează”, notează sursa citată.

Последствия взрыва в центре Кишинева. Баллоны - Sputnik Moldova
Accidente
A fost stabilită cauza exploziei de la Chişinău

„Ceea ce am văzut mă bucură foarte mult, pacienții își revin, iar unii chiar au început să glumească”, a mai declarat Brega.

Demnitarul s-a interesat direct de la pacienţi dacă au primit poliţele de asigurare medicală, conform dispoziţiei sale din 11 ianuarie a.c., prin care a cerut Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină să încadreze pacienţii respectivi în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Acesta a fost informat că toate persoanele vizate dispun de poliţe de asigurare medicală, mai informează sursa.

Serviciul de presă al Guvernului menţionează că la Centrul Republican de Leziuni Termice sunt internaţi zece răniţi care au avut de suferit în explozia din 9 ianuarie curent, produsă în Piaţa Centrală din capitală.

Fluxul de știri
0