Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sciziune în UE. Polonia şi Ungaria fac front comun

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernările de la Budapesta şi Varşovia par că facă front comun împortiva puterii Bruxelles-ului, care ar intenţiona să sancţioneze Polonia pentru viziunile conservatoare ale guvernării sale.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. În Europa de Est se pare că se creează un „pol de putere conservator”. Într-un articol publicat luni de portalul activenews.ro se spune, cu referire la Reuters, că premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat că ţara sa se va opune oricărei tentative a Uniunii Europene de a impune sancțiuni Poloniei.

„Uniunea Europeană nu ar trebui să se gândească la aplicarea vreunei sancțiuni împotriva Poloniei, pentru că pentru asta ar fi nevoie de unanimitate totală și Ungaria nu va susține niciodată sancțiuni împotriva Poloniei”, a spus Orban.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. Архивное фото - Sputnik Moldova
Premierul Ungariei a îndemnat liderii UE să modifice politica migrațională

Sursa menţionează că „declarația lui Orban vine în contextul în care liderul maghiar a avut o întâlnire cu președintele partidului aflat la putere în Polonia, Jaroslav Kaczynski. Discuția, de peste șase ore, a avut loc la Niedzica, în sudul Poloniei, informează TVN24”.

Aceeaşi sursă subliniază că „părţile nu au dezvăluit despre ce s-a discutat, dar având în vedere că noua conducere poloneză și cea maghiară împărtășesc aceeași viziune națională și conservatoare, relațiile dintre cele două părți par să fie din ce în ce mai calde”.

Însă „presa poloneză susține că liderul PiS ar fi discutat cu Orban modalitățile prin care Ungaria a reușit să facă schimbări nedorite la Bruxelles, dar în același timp nu a pierdut accesul la fondurile europene și celelalte mijloace de finanțare puse la dispoziție de UE”.

Fluxul de știri
0