Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un poliţist de sector s-a ales cu dosar penal pentru mită. Ce sumă a primit

© Sputnik / Rodion ProcaCoruptuie
Coruptuie - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre un poliţist de sector dintr-o localitate din raionul Hânceşti. Omul legii ar fi primit ilegal câteva mii de lei, iar ulterior a fost denunţat.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Un poliţist de sector a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit de corupere pasivă. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al CNA.

Poliţistul este locotenent de poliţie şi şef de post într-un sat din raionul Hânceşti.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţist de frontieră, reţinut de CNA pentru corupere pasivă

Acesta a fost denunţat de o persoană de la care ar fi pretins şi primit 6000 de lei pentru a nu-l trage la răspundere contravenţională pentru consum de substanţe narcotice.

„Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. La momentul reţinerii, cei 6 000 de lei au fost depistaţi în buzunarul hainei bănuitului, fiind predate benevol la solicitarea ofiţerilor CNA. Acesta şi-a recunoscut vina şi este cercetat în stare de libertate”, a anunţat CNA.

Cazul este cercetat în baza articolului 324 alineatul (2) litera b) şi c) din Codul penal, iar poliţistul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani şi o amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale. De asemenea, acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

Fluxul de știri
0