Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţist de frontieră, reţinut de CNA pentru corupere pasivă

© Sputnik / Rodion ProcaBani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка
Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un poliţist de frontieră riscă 10 ani de închisoare pentru corupere pasivă. Acesta percepea câte 70 de euro de la şoferii care traversau frontiera cu UE.

CHIŞINĂU, 2 nov – Sputnik. Un poliţist al Direcţiei Regionale Sud din cadrul Poliţiei de Frontieră a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar penal în care este suspectat de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, mită în valoare de 70 de euro de la şoferii microbuzelor care transportă colete din Germania spre Republica Moldova.

Perioada la care se referă denunţătorul este decembrie 2014 – aprilie 2015, iar în plângerea sa acesta a declarat că, pe parcursul acestor luni, poliţistul, împreună cu un coleg,  ar fi estorcat sistematic câte 70 de euro.

În urma acţiunilor de urmărire penală s-a constatat că, faptele poliţiştilor au un caracter continuu, iar scopul urmărit de ei era de a primi ilegal bani ce nu li se cuvin.

Angajatul echipelor mobile ale Poliţiei de Frontieră a fost reţinut duminică la Cahul. Ca urmare a reţinerii a fost efectuată percheziţia corporală a bănuitului, a automobilului personal şi a domiciliului acestuia, fiind depistaţi şi cele 200 de euro estorcate de la declarant.

Poliţistul a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă până la 10 ani de închisoare.

 

Fluxul de știri
0