Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacţia lui Filat la destrămarea PLDM

© Photo : Igor VzorovТюрьма
Тюрьма - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat a comentat sec decizia celor şapte deputaţi liberal-democraţi de a susţine candidatul democraţilor la funcţia de premier.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Liderul PLDM, Vladimir Filat, care se află în detenţie preventivă fiind învinuit de procurori de fraudele bancare, a comentat sec decizia celor şapte deputaţi liberal-democraţi de a susţine candidatul democraţilor la funcţia de premier. 

Reacţia acestuia a fost publicată de soţia lui Filat pe pagina sa de socializare.

„Am vorbit cu Vlad Filat despre cei şapte magnifici. După ce i-am citit lista, a avut doar o reacţie: „George, Mihaela…Tinerii politicieni…”.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şapte deputaţi PLDM au anunţat oficial că votează premierul PD

Deputaţii PLDM Vladimir Hotineanu, Ion Bălan, Ştefan Creangă, Nae-Simion Pleşca, Gheorghe Mocanu, Mihaela Spătari şi Aliona Goţa au declarat luni oficial că vor forma o coaliţie majoritară cu PD, PL, şi cei 14 deputaţi din Platforma Social Democrată. Aceştia s-au declarat deschişi pentru a susţine un candidat PD la funcţia de premier. Potrivit lor, „momentul politic actual impune politicienii mai mult ca niciodată să plaseze cu adevărat interesele şi a bunăstarea oamenilor deasupra interesului politic şi de partid”.

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Ex-premierul are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Fluxul de știri
0