Panică la bursele internaţionale. Petrolul se ieftineşte spectaculos

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaДобыча нефти
Добыча нефти - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit experţilor, este cazul să ne aşteptăm la o ieftinire şi mai mare a petrolului, dat fiind faptul că cererea scade din cauza extracţiei în creştere din Iran, dar şi din cauza panicii provocată de situaţia de pe piaţa chineză.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Experţii în economie susţin că în timpul apropiat este posibilă o ieftinire spectaculoasă a petrolului pe piaţa internaţională. Barilul de Brent ar putea să coste mai puţin de 30 de dolari, subliniază experţii de la Alpari.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Expert: reducerea prețului la petrol în lume nu va influența RM

Potrivit Alpari, care face referire la contractele pentru luna februarie, petrolul de marca Brent s-a ieftinit până la 30,6 dolari barilul, iar cel de marca WTI a ajuns la 30,5 dolari barilul.

Experţii au remarcat faptul că ieftinirea petrolului a fost provocată de creşterea extracţiei acestuia în Iran precum şi de panica provocată de ceea ce se întâmplă în ultimele zile pe piaţa chineză, unde bursele înregistrează scăderi drastice.

Potrivit Alpari, atâta timp cât pe piaţă predomină sentimentele de panică, petrolul va continua să se ieftinească. În aceste condiţii, este de aşteptat o ieftinire a petrolului până sub 30 de dolari pentru un baril.

Fluxul de știri
0