Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce a discutat ambasadorul Serebrian cu preşedintele Germaniei

© MAEIEOleg Serebrian şi Joachim Gauck
Oleg Serebrian şi Joachim Gauck - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ambasador al Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, i-a înmânat lui Joachim Gauck, preşedintele Germaniei, scrisorile de acreditare şi a discutat cu acesta despre realităţile politice şi economice din ţara noastră.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Noul ambasador al Republicii Moldova în Germania, Oleg Serebrian, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui german, Joachim Gauck. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al diplomaţiei moldoveneşti.

„După prezentarea scrisorilor de acreditare, şeful statului şi Ambasadorul au reflectat asupra priorităţii de a dinamiza relaţiile bilaterale. Joachim Gauck şi-a exprimat regretul că nu a avut ocazia să onoreze până acum invitaţia Preşedintelui Timofti de a vizita Republica Moldova”, notează sursa citată.

Министерство иностранных дел и европейской интеграции - Sputnik Moldova
Politică
MAEIE explică de ce au fost aprobați doar 11 din cei 19 ambasadori ai RM

Potrivit sursei, Gauck susţine că „are o predilecţie pentru Republica Moldova şi acest lucru este important pentru relaţia bilaterală dintre ţările noastre”.

„În speranţa că Republica Moldova va reuşi să depăşească tensiunile politice din ţară, Preşedintele a promis să reexamineze ulterior oferta de a veni în vizită la Chişinău. În context, şeful statului s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, vehiculată tot mai des, exprimându-şi curiozitatea şi îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pentru politica externă a ţării”, se mai spune în comunicatul MAEIE.

Alte subiecte pe marginea cărora au discutat Serebrian şi Gauck au fost dosarul transnistrean, evoluţia economică a Republicii Moldova, implicit în regiunea transnistreană, relaţiile dintre Chişinău şi Bucureşti etc.

Preşedintele german l-a asigurat pe Ambasadorul Serebrian că va pune umărul la europenizarea Republicii Moldova cu speranţa că ţara noastră va excela la capitolul reforme şi utilizarea instrumentelor oferite de cadrul Parteneriatului.

Fluxul de știri
0