Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Potrivit lui Streleţ, Candu ar trebui să demisioneze în decembrie

© privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
După discuţiile cu PL, Streleţ a anunţat că poziţia PLDM rămâne neschimbată.

CHIŞINĂU, 1 dec – Sputnik. Liberal-democraţii insistă asupra condiţiei de desemnare a unui premier care să nu facă parte din nici un partid politic. Totodată, potrivit lui Streleţ, Andrian Candu trebuie să demisioneze până la învestirea noului Guvern. Asta ar însemna că actualul spicher ar trebui să plece din funcţie până la sfârşitul lunii decembrie.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Războiul între PDM şi PLDM este mutat pe "tărâmul negocierilor"

Streleţ susţine că poziţia PLDM nu presupune anumite precondiţii pentru începerea discuţiilor. Totuşi, poziţia PLDM privind formarea guvernului rămâne neschimbată. „Ne conducem de declaraţia politică a PLDM de la 18 noiembrie curent”, a spus Streleţ.

În opinia lui, o coaliţie şi un guvern pot fi formate „doar dacă toţi vor înţelege nevoia de resetare a guvernării în Republica Moldova”.

Streleţ a amintit de planul de acţiuni pentru scoaterea de sub control politic a mai multor instituţii şi a declarat că PLDM ar fi gata să renunţe primul la controlul asupra unor structuri de stat.

Politicianul a mai subliniat că până la învestirea unui noi guvern, actualul preşedinte al Parlamentului va trebui să demisioneze.

Fluxul de știri
0