Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: avem o majoritate din 56 de deputaţi, dar vom fi mai mulţi

© Sputnik / Miroslav RotariМариан Лупу Marian Lupu
Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Marian Lupu susţine că majoritatea parlamentară, care la momentul constituirii are 56 de deputaţi, va creşte numeric în următoarele zile.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. După consultările de luni cu Preşedintele Timofti, liderul PDM, Marian Lupu, a spus că şeful statului a fost informat despre constituirea unei majorităţi parlamentare şi i-a fost prezentat acestuia documentul ce confirmă acest fapt.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din culisele consultărilor cu preşedintele Timofti

Marian Lupu a precizat că, deocamdată, acordul de formare a majorităţii a fost semnat de 56 de deputaţi. Însă, în opinia lui Lupu, este de aşteptat ca numărul celor care vor face parte din majoritate să fie mult mai mare în câteva zile.

Liderul PDM a subliniat şi faptul că majoritatea este formată în baza unor principii de "durabilitate", ce trebuie să facă posibilă funcţionarea acesteia timp de trei ani, adică până la finele mandatului actualului Parlament.

Lupu a mai spus că cel târziu miercuri va fi anunţat cine este candidatul majorităţii la funcţia de prim-ministru. Analiştii politici susţin că la şefia guvernului ar putea să fie propus Vlad Plahotniuc, Andrian Candu sau Marian Lupu.

Fluxul de știri
0