Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Majoritatea parlamentară este practic formată, probabil, din 58 de deputaţi

© Sputnik / Miroslav RotariОпасаясь провокаций со стороны протестующих, власти поручили сотням представителей органов правопорядка окружить здание парламента в Кишиневе.
Опасаясь провокаций со стороны протестующих, власти поручили сотням представителей органов правопорядка окружить здание парламента в Кишиневе. - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul deputaţilor care ar fi decis formarea majorităţii parlamentare este de cel puţin 58 de persoane. În orice caz, asta rezultă din primele calcule bazate pe componenţa numerică a grupurilor care participă la consultările cu Timofti.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Majoritatea parlamentară pare să fi fost deja constituită, iar numărul celor care ar fi gata să voteze guvernul este de 58 de deputaţi.

Luni seara, presei i s-a permis să facă imagini de protocol de la consultările lui Nicolae Tomofti cu fracţiunile care au acceptat invitaţia.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şapte deputaţi PLDM au anunţat oficial că votează premierul PD

Din imaginile surprinse de camerele de luat vederi se poate observa că la consultări au venit reprezentanţii următoarelor grupuri parlamentare: fracţiunile PDM (21 de deputaţi) şi PL (13 deputaţi), grupul Leancă (3 deputaţi), grupul celor 14 foşti comunişti şi grupul celor 7 deputaţi din PLDM care au adoptat o altă poziţie decât cea a formaţiunii.

Anterior, deputatul Iurie Ţap a declarat pentru Sputnik că ar exista informaţii despre faptul că mai mulţi deputaţi au semnat o declaraţie de constituire a unei majorităţi parlamentare.

Potrivit unor surse, la această majoritate ar putea să adere ulterior şi alţi deputaţi.

Fluxul de știri
0