Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Controalele în cantinele din Chișinău au scos la iveală multiple nereguli

© Sputnik / Евгений ПанасенкоDSE pompieri пожарные пожарники
DSE pompieri пожарные пожарники - Sputnik Moldova
Abonare
Până la 15 ianuarie, SPCSE va verifica în jur de 150 de unităţi de alimentație publică din Chișinău.

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Duminică, pompierii au inițiat controale în cantinele și cafenelele situate pe teritoriul Pieței Centrale din Chișinău, a relatat luni pentru Sputnik Diana Țurcan, reprezentantul serviciului de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al MAI.

Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
De ce Chirtoacă este principalul vinovat de explozia din Piața Centrală

Au fost verificate 82 de unităţi de alimentație publice și doar patru dintre ele corespund în totalitate normelor de securitate anti-incendiară.

În șase dintre localurile supuse controlului au fost atestate încălcări grave la mai multe capitole. A început deja procedura de lichidare a acestora.

"De cele mai multe ori, în localuri nu există un plan de evacuare și a tuturor căilor de evacuare. În afară de aceasta, colaboratorii SPCSE se ciocnesc deseori de situaţia când administratorii cafenelelor și cantinelor nu știu nimic despre regulile securității antiincendiare", a subliniat Țurcan.

Potrivit ei, până la 15 ianuarie vor fi verificate 150 de unităţi de alimentației publice. După încheierea controalelor, va fi publicat un raport complet.

Decizia privind verificarea unităţilor de alimentație publică din Chișinău a fost luată de primăria municipiului după ce sâmbătă a avut loc o explozie într-o cantină din Piața Centrală.

Fluxul de știri
0