Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluirile se ţin lanţ: ce discuţii au loc azi seara la Preşedinţie

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM, Iurie Ţap, admite că ar exista o declaraţie de formare a unei majorităţi parlamentare. Potrivit unor surse, declaraţia ar fi fost semnată şi de către unii deputaţi liberal-democraţi.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Iurie Ţap, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că admite existenţa deja a unei declaraţii de formare a unei majorităţi parlamentare, care ar putea fi subiectul consultărilor de luni seara de la Preşedinţie.

Luni la 17.00 la Preşedinţie, potrivit serviciului de presă al instituţiei, au loc consultări, la care participă şeful statului Nicolae Timofti şi reprezentanţii PDM, PLDM şi PL. De asemenea, sunt invitaţi reprezentanţii grupurilor lui Iurie Leancă şi ai celor 14 foşti comunişti.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-a decis când va fi făcut public numele viitorului premier al Moldovei

Fiind rugat să comenteze participarea PLDM la aceste discuţii, Iurie Ţap a subliniat că liberal-democraţii nu au fost invitaţi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui Timofti, Vlad Ţurcanu, a precizat pentru Sputnik Moldova că şi PLDM a fost invitat la consultări, însă formaţiunea va decide de cine va fi reprezentată la aceste discuţii.

Pe de altă parte, Iurie Ţap a menţionat că reprezentanţii PLDM ar putea să aibă o discuţie cu Timofti şi în zilele ce urmează.

Referindu-se la informaţiile despre plecările din PLDM, Iurie Ţap a declarat că la multiplele şedinţe din cadrul formaţiunii, care au avut loc în ultima perioadă, astfel de declaraţii nu au făcut nimeni.

„Dacă unii colegi de ai noştri au luat o asemenea decizie, trebuie sa o spună deschis. Ei ţin la valori şi de aceea trebuie să ne-o spun deschis”, a spus Iurie Ţap.

Deputatul a mai precizat că nu va comenta ştirile despre posibilele plecări din PLDM, atâta timp cât informaţiile respective nu sunt confirmate.

 

Fluxul de știri
0