Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

S-a decis când va fi făcut public numele viitorului premier al Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
PD decide în cadrul Biroului Politic cine va fi viitorul premier al Moldovei. Preşedintele Timofti va fi anunţat luni despre formarea unei majorităţi parlamentare.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Partidul Democrat va decide în cadrul Biroului Politic, pe parcursul zilelor de astăzi-mâine, asupra candidaturii la funcţia de premier. Informaţia a fost oferită pentru Sputnik de deputatul PD, Sergiu Sârbu.

„Va avea loc şedinţa Biroului Politic al PD, astăzi sau mâine, unde se va discuta despre candidatura la funcţia de prim-ministru”, a declarat parlamentarul. 

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Politică
De ce anume Plahotniuc ar putea fi prim-ministru

În privinţa eventualelor candidaturi ale lui Vladimir Plahotniuc, Marian Lupu sau Andrian Candu la funcţia de premier despre care se discută în presă, Sergiu Sârbu a declarat că „se vehiculează mai multe nume, dar decizia încă nu a fost luată”.

„În prezent se pun ultimele puncte pe formalizarea unei majorităţi parlamentare. Pe parcursul zilei de astăzi urmează să mergem la preşedintele ţării şi să-l anunţăm că există majoritate, după care se va lua decizia cu privire la candidatul la funcţia de premier”, a declarat democratul.

Pentru învestirea noului guvern în Parlament sunt necesare minim 51 de voturi. Practic, a fost formată o majoritate parlamentară din PD, PL, grupul Leancă şi cei 14 foşti comunişti care au format Platforma Social Democrată împreună cu deputaţii PD. În total, aceşti deputaţi formează o majoritate de 51 de mandate.

Fluxul de știri
0