Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ruptură în PLDM. Unul deja ar fi plecat. Cine urmează

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre deputaţii PLDM a declarat cu text deschis că va participa la formarea majorităţii parlamentare şi va vota pentru guvern. Asta contrar deciziilor luate în cadrul formaţiunii politice.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Vladimir Hotineanu, se arată deschis să participe la formarea majorităţii parlamentare şi să voteze pentru guvern.

Membrul PLDM, Vladimir Hotineanu, citat de agora.md, ar fi precizat că nu are de gând să părăsească grupul său parlamentar.

PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Secretarul general al PLDM dă asigurări că nu va pleca nimeni din fracţiune

Totodată, dânsul este de părere că formaţiunea din care face parte nu trebuie să recurgă la precondiţii, ci să susţină formarea unei coaliţii parlamentare care va sprijini un guvern proeuropean.

Mai multe instituţii de presă de la Chişinău vehiculează şi alte nume de deputaţi din fracţiunea PLDM, care ar fi dispuşi să adere na majoritatea parlamentară. Printre aceştia ar fi Ştefan Creangă, Liliana Palihovici, Valeriu Ghileţchi şi Chiril Lucinschi.

Este de menţionat însă că în cazul celorlalţi este vorba doar despre unele zvonuri încă neconfirmate. Până la ora actuală, numai Hotineanu a declarat deschis că va participa la formarea majorităţii parlamentare.

Fluxul de știri
0