Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La ora 17.00 va fi anunţată crearea unei noi majorităţi parlamentare

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ţării va discuta în seara zilei de luni cu PD, PL, Platforma Social Democrată, grupul Leancă şi PLDM despre crearea unei noi majorităţi parlamentare.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va purta luni, 11 ianuarie, cu începere de la ora 17.00, consultări cu fracţiunile PLDM, PL, PD, grupul Leancă şi  Platforma Social-Democrată, formată din 14 foşti deputaţi PCRM,  în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-a decis când va fi făcut public numele viitorului premier al Moldovei

Deputatul PD, Sergiu Sârbu, a declarat pentru Sputnik că Partidul Democrat va decide în cadrul Biroului Politic pe parcursul zilelor de astăzi-mâine asupra candidaturii la funcţia de premier. 

„În prezent se pun ultimele puncte pe formalizarea unei majorităţi parlamentare. Pe parcursul zilei de astăzi urmează să mergem la preşedintele ţării şi să-l anunţăm că există majoritate, după care se va lua decizia cu privire la candidatul la funcţia de premier”, a declarat democratul. 

Pentru învestirea noului guvern în Parlament sunt necesare minim 51 de voturi. Practic a fost formată o majoritate parlamentară din PD, PL, grupul Leancă şi cei 14 foşti comunişti care au format Platforma Social Democrată împreună cu deputaţii PD. În total, aceşti deputaţi formează o majoritate de 51 de mandate. 

 

Fluxul de știri
0