Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă doi învinuiţi în dosarul violenţelor din 6 septembrie de la Procuratură

© Sputnik / Miroslav RotariГригорий Петренко
Григорий Петренко - Sputnik Moldova
Abonare
Încă două persoane au fost deferite justiţiei pentru că au participat la violenţele din 6 septembrie 2015 din faţa sediului Procuraturii. Totodată, celor două persoane li se incriminează şi activitate de mercenar.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Procuratura anunţă că procurorii din municipiul Chişinău au finalizat urmărirea şi au expediat în judecată o cauză penală, în care două persoane sunt învinuite de activitate de mercenar.

Procuratura precizează că respectivele persoane s-ar face vinovate de participarea la acţiuni de dezordine în masă şi la violenţele din faţa sediului Procuraturii Generale în data de 6 septembrie 2015. Este vorba despre o manifestaţie de protest organizată de partidul „Blocul Roşu”, condus de fostul deputat comunist Grigore Pretrenco, care de asemenea a fost reţinut şi la ora actuală este cercetat penal în stare de arest.

У входа в здание Генпрокуратуры социалистов и представителей Нашей партии уже ждал полицейский кордон. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ex-deputatul Grigore Petrenco riscă opt ani de puşcărie

Procurorii susţin că persoanele deferite recent justiţiei, „de comun cu alte persoane, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor, au îmbrâncit şi aplicat lovituri, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme”.

Cele două persoane, potrivit Procuraturii, au fost reţinute în noiembrie 2015 pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii ar mai fi stabilit că în perioada anilor 2014 – 2015, cei doi inculpaţi au participat, în calitate de mercenari, la luptele din autoproclamata republică populară Doneţk, Ucraina.

Aceştia vor fi cercetaţi în stare de arest. Luni, la ora 11.00, Judecătoria sectorului Râşcani din capitală examinează demersul procurorilor privind prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora cu încă 90 de zile.

Fluxul de știri
0