Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-deputatul Grigore Petrenco riscă opt ani de puşcărie

© Sputnik / Мирослав РотарьУ входа в здание Генпрокуратуры социалистов и представителей "Нашей партии" уже ждал полицейский кордон.
У входа в здание Генпрокуратуры социалистов и представителей Нашей партии уже ждал полицейский кордон. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dosarul privind dezordinile şi violenţele din 6 septembrie în care figurează şi fostul deputat PCRM Grigore Petrenco a fost deferit justiţiei.

CHIŞINĂU, 19 oct – Sputnik.  Procuratura sectorului Râşcani a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a mai multor persoane de săvârşirea dezordinilor în masă și violențelor la sediul Procuraturii Generale.

În acest dosar figurează şi fostul deputat PCRM, Grigore Petrenco.

În total, pe banca acuzaţilor vor compărea şapte persoane, care la 6 septembrie au organizat, condus şi participat activ la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme.

Inculpaţii continuă să se afle în stare de arest preventiv. Pentru comiterea infracțiunilor respective, legea penală prevede până la 8 ani închisoare.

Fluxul de știri
0