Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă: una dintre victimele exploziei ar putea deceda

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul capitalei susţine că una dintre victimele exploziei din Piaţa Centrală ar putea deceda din cauza rănilor grave pe care le-a suferit.

CHIŞINĂU, 11 ian – Sputnik. Primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă a declarat luni în cadrul şedinţei săptămânale la Primărie că una dintre victimele care au avut de suferit în urma exploziei buteliei de gaz în cafeneaua „La soacra”, situată pe teritoriul Pieţei Centrale din capitală, ar putea deceda. 

Последствие взрыва в центре Кишинева, здание столовой - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Starea unui pacient transportat la Bucureşti este extrem de gravă

„Nu sunt sigur că toţi cei 13 pacienţi internaţi, trei la Bucureşti şi 10 la Chişinău, vor supravieţui. Oricând poate deceda o persoană, ţinând cont de gravitatea rănilor”, a declarat edilul.

„A explodat doar o butelie. Am avut noroc că nu a explodat şi a doua pentru că astfel astăzi aveam să asistăm la înmormântări”, a continuat Chirtoacă.

Şeful Direcţiei municipale Sănătate, Mihai Moldovanu, a declarat că unul dintre cei trei pacienţi care sunt internaţi la Bucureşti se află în stare foarte gravă.

În total, în urma exploziei au avut de suferit 17 persoane.

Procuratura municipiului Chişinău investighează sub aspect penal cazul deflagrației din centrul capitalei. Pe acest caz au fost pornite două cauze penale pe faptul  încălcării regulilor de protecție a muncii și vătămarea gravă cauzată din imprudență integrității corporale a persoanelor sau pierderea de către acestea a capacității de muncă. Administratorii localului în care s-a produs explozia (soț și soție) au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. 

Fluxul de știri
0