Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce crede Ghimpu că liberal-democraţii împiedică formarea coaliţiei

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu rămâne consecvent în opinii. El a reiterat după şedinţa de duminică a Consiliului Republican al Partidului Liberal că liberal-democraţii sunt cei care împiedică formarea unei majorităţi parlamentare.

CHIŞINĂU, 10 ian — Sputnic. Potrivit liberalului, PLDM este principalul obstacol în calea formării unei coaliţii de guvernare, iar această politică de tărăgănare ar putea duce la alegeri anticipate.

Ghimpu consideră că formaţiunea condusă de ex-premierul Vladimir Filat, care a participat, în opinia sa, la furtul miliardului, tergiversează conştient constituirea majorităţii parlamentare. El şi-a argumentat declaraţia prin faptul că PLDM insistă în continuare pe dreptul de a înainta candidatul la funcţia de premier.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluiri din culise: majoritatea parlamentară va fi formată fără PLDM

Dacă vorbim de stat confiscat, atunci cred că PLDM a confiscat funcţia de premier pentru tot restul vieţii, a opinat Ghimpu, explicând că din acest motiv nu poate fi constituită o coaliţie care să-şi asume guvernarea.

Din aceste considerente, şeful liberalilor a anunţat că PL va pune umărul la formarea unei majorități parlamentare împreună cu forţele care vor declara că susțin cursul european al RM, inclusiv cu cei paisprezece deputaţi plecaţi din fracţiunea PCRM. Asta chiar dacă anterior declara că nu crede în capacitatea acestora de a se „decomuniza".

„Am împuternici Biroul Politic al Partidului Liberal să negocieze Acordul de formare a majorității parlamentare, Programul de guvernare, structura și componența Guvernului", a mai precizat Ghimpu.

Fluxul de știri
0