Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dezvăluiri din culise: majoritatea parlamentară va fi formată fără PLDM

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea parlamentară care urmează să-i propună preşedintelui Timofti candidatul la funcţia de premier, va fi formată cel mai probabil fără PLDM, însă unii deputaţi liberal democraţi ar putea să se regăsească în noua majoritate.

CHIŞINĂU, 6 ian – Sputnik. Liberal-democraţii nu vor abandona negocierile cu PDM, PL şi Grupul Leancă, ci vor ţine morţiş să li se dea funcţia de prim-ministru, pregătindu-şi, cel mai probabil, în acest mod plecarea în opoziţie după ce condiţia lor nu va fi acceptată. Despre un astfel de scenariu vorbesc sursele Sputnik Moldova, care cunosc bine realităţile din interiorul PLDM.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu: suntem blocaţi iarăşi de PLDM

Respectivele surse mai subliniază că nu toţi deputaţii liberal-democraţi agreează ideea retragerii formaţiunii în opoziţie, iar unii deputaţi liberal-democraţi ar putea să adere la noua majoritate parlamentară.

Persoanele contactate de Sputnik mai menţionează că unii dintre liderii liberal-democraţi ar avea anumite înţelegeri prealabile cu Ion Sturza şi cu Maia Sandu de a lansa un nou proiect politic pentru următoarele alegeri parlamentare. Până atunci, protagoniştii noii mişcări politice, care se vor concentra cel mai probabil în jurul partidului fostului ministru al Educaţiei, se vor poziţiona în opoziţie faţă de guvernarea care va fi formată cel mai probabil de către PDM, PL, Grupul Leancă şi deputaţi din alte fracţiuni parlamentare.

Fluxul de știri
0