Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pacienţii aflaţi în stare gravă au ajuns la Bucureşti

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Cele trei persoane aflate în stare gravă, în urma exploziei care a avut loc sâmbătă în centrul Chişinăului, au ajuns cu bine la Bucureşti.

CHIŞINĂU, 10 ian — Sputnik. Pacienţii au fost transportaţi în România cu o aeronavă militară. Aceasta a aterizat la Bucureşti, la Baza militară 90.

Potrivit presei din ţara vecină, răniţii care au suferit arsuri grave, inclusiv ale căilor respiratorii, vor fi trataţi la Spitalul de Arşi din capitala ţării vecine.

Последствия взрыва в центре Кишинева. Баллоны - Sputnik Moldova
Accidente
A fost stabilită cauza exploziei de la Chişinău

Decizia ca cei trei pacienţi să fie transferaţi în România a fost luată de către un consiliu medical convocat de premierul interimar Gheorghe Brega la Centrul de Combustie din Chişinău, unde sunt internate 12 dintre persoanele rănite în incendiu. Această hotărâre a fost luată din considerentul că instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri.

Sâmbătă, într-o cantină de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău s-a produs o deflagraţie în urma căreia a izbucnit un incendiu. Majoritatea persoanelor care au avut de suferit s-au ales cu arsuri pe 15-40 la sută din suprafaţa corpului. Starea câtorva pacienţi este gravă.

Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat două dosare penale în acest caz, pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi pentru vătămarea gravă din imprudenţă a integrităţii corporale a persoanelor.

Fluxul de știri
0