Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Răniţii vor fi transportaţi la Bucureşti cu o aeronavă militară

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaambulance
ambulance - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit presei din România, aeronava militară care va transporta la Bucureşti cei trei pacienţi aflaţi în stare gravă a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11.00.

CHIŞINĂU, 10 ian — Sputnik. Ţinându-se cont de situaţia gravă în care se află trei dintre persoanele rănite în urma exploziei de sâmbătă din Piaţa Centrală a capitalei, s-a luat decizia ca acestea să fie transferate în instituţii medicale de profil de la Bucureşti. Cele trei femei s-au ales cu arsuri pe faţă, gât, şi pe mâini, însă au suportat şi leziuni ale căilor respiratorii.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni — Chișinău — Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale din România.

Последствия взрыва в центре Кишинева. Баллоны - Sputnik Moldova
Accidente
A fost stabilită cauza exploziei de la Chişinău

Potrivit sursei citate, misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

„Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari", mai menţionează sursa.

Decizia ca cei trei pacienţi să fie trataţi în România a fost luată de către un consiliu medical întrunit de premierul interimar Gheorghe Brega la Centrul de Combustie din Chişinău, unde sunt internate 12 dintre persoanele rănite în incendiu. Această hotărâre a fost luată din considerentul că instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri.

Sâmbătă, într-o cantină de pe teritoriul Pieţei Centrale din Chişinău s-a produs o deflagraţie în urma căreia a izbucnit un incendiu. Majoritatea persoanelor care au avut de suferit s-au ales cu arsuri pe 15-40 la sută din suprafaţa corpului. Starea câtorva pacienţi este gravă.

Procuratura municipiului Chişinău a iniţiat două dosare penale în acest caz, pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi pentru vătămarea gravă din imprudenţă a integrităţii corporale a persoanelor.

Fluxul de știri
0