Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova au fost portate mai bine de 114 mii de numere de telefon

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2015, numărul abonaților care au utilizat serviciul de portare a numerelor de telefon a crescut cu mai bine de 27%.

CHIŞINĂU, 9 ian – Sputnik. În anul 2015, numărul abonaților care au utilizat serviciul de portare a numerelor de telefon a crescut cu 27,1% în comparaţie cu anul precedent și a depășit cifra de 47,8 mii, arată date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). 

Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie fixă continuă să scadă

În Moldova portabilitatea numerelor a devenit disponibilă în iulie 2013. Acest serviciu permite oricărui utilizator de telefonie mobilă sau fixă să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă furnizorul.

Potrivit datelor ANRCETI, din numărul total de numere portate anul trecut mai bine de 44,8 mii au fost numere de telefonie mobilă și peste 2,9 mii – numere de telefonie fixă.

De la lansarea portabilității numerelor în iulie 2013 și până la sfârșitul anului trecut, în Moldova au fost portate mai bine de 114 mii de numere de telefon.

Potrivit reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de telefonie poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii respective la furnizorul pe care l-a ales. În Moldova acest serviciu este oferit de către furnizori în mod gratuit.

 

Fluxul de știri
0