Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie fixă continuă să scadă

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaТелефоны, telefon
Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul de abonaţi la telefonia fixă a scăzut cu circa 9,5 mii.

CHIŞINĂU, 3 sept – Sputnik. În prima jumătate a acestui an, utilizarea serviciilor de telefonie fixă a continuat să scadă. Datele furnizate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), arată că s-a înregistrat o diminuare atât a numărului de abonați la aceste servicii, cât și a traficului de voce. 

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În jumătate de an, moldovenii au vorbit la telefonul mobil 3 miliarde de minute

Numărul de abonaţi la telefonia fixă a scăzut, față de finele anului 2014, cu circa 9,5 mii şi a alcătuit 1,208 milioane, iar volumul total al traficului de voce s-a diminuat cu 21,4% şi a însumat peste 1 mld. 76,9 mil. minute.

Micşorarea volumului total al traficului de voce în reţelele de telefonie fixă a fost cauzată de diminuarea tuturor tipurilor de trafic. Traficul iniţiat peste hotarele ţării şi terminat în reţelele fixe din R. Moldova a scăzut cu 14%, traficul către reţelele internaţionale – cu 26,9%, traficul către reţelele mobile – cu 9,1%, traficul de interconectare – cu 8,5% şi traficul către alte reţele fixe – cu 43%. 

Credit rating agency Standard & Poor's (S&P) has announced it could downgrade Russia's sovereign debt status - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veniturile serviciilor de telefonie fixă au crescut cu 4,5 %

Diminuarea numărului total de abonaţi a fost cauzată de scăderea bazei de abonaţi a SA „Moldtelecom” cu mai bine de 12,5 mii. În acelaşi timp, baza cumulativă de abonaţi a celor 22 furnizori alternativi de telefonie fixă a crescut cu peste 3 mii. 

În perioada de referinţă, veniturile agregate ale furnizorilor alternativi de telefonie fixă provenite din vânzările serviciilor de telefonie fixă au sporit faţă de primul semestru al anului trecut cu 5,3% şi au totalizat peste 31,8 mil. lei, iar veniturile SA „Moldtelecom” au înregistrat o creştere uşoară de 0,8% şi au însumat peste 476 mil. lei. 

În primul semestru al anului, cota de piaţă a SA „Moldtelecom” a alcătuit 93,7%, iar cota cumulativă a furnizorilor alternativi de telefonie fixă a crescut în aceeaşi proporţie şi a însumat 6,3%.

Fluxul de știri
0