Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţa de asigurare medicală va costa anul acesta puţin peste 4 mii de lei

© Sputnik / Мирослав РотарьPolita medicina
Polita medicina - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta, poliţa de asigurare medicală va costa ca şi anul trecut – 4056 de lei.

CHIŞINĂU, 9 ian – Sputnik. Începând cu 1 ianuarie, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă rămâne la acelaşi nivel — 4056 lei. Potrivit CNAM, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază până pe 31 martie de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei. 

Doctor measuring patient's blood pressure - Sputnik Moldova
Republica Moldova
IPRE propune recompensarea celor care nu au folosit polița medicală

Astfel, fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii şi alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern au posibilitatea să achite jumătate din prima de asigurare medicală, adică 2028 de lei. Plata poate fi efectuată la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. 

În acelaşi timp, proprietarii de teren agricol plătesc 1014 lei, ceea ce reprezintă 25% din prima de asigurare medicală. Achitarea poate fi făcută la agenţiile teritoriale ale CNAM.

Din 1 ianuarie 2016, CNAM a pus în aplicare un buget provizoriu, care se formează şi se execută în corespundere cu prevederile Legii fondurilor AOAM pentru 2015.


Fluxul de știri
0