Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a decis când va reduce tariful la gaz

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE anunță ședința publică de aprobare a proiectului de modificare a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale.

CHIŞINĂU, 9 ian – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru miercuri, 13 ianuarie, desfășurarea unei ședințe publice la care va fi examinat și supus aprobării proiectul de modificare a Metodologiei de calculare și aplicare a tarifelor reglementate la gazele naturale. 

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Care va fi prețul gazului rusesc pentru Republica Moldova în 2016

La ședință sunt invitaţi reprezentanţi ai structurilor de stat şi organizaţiilor neguvernamentale interesate, ai operatorilor de pe piața gazelor naturale, experți în domeniul energetic, alte persoane interesate.

La 13 noiembrie anul trecut, ANRE a luat o decizie privind majorarea tarifelor la gazele naturale, stabilind că metrul cub de gaz va costa 6 lei şi 55 de bani. Tariful de 6,55 lei va fi aplicabil pentru un consum lunar de până la 30 metri cubi. Consumatorii care vor depăşi acest volum vor achita câte 6 lei 83 de bani pentru fiecare metru cub de gaze naturale.

La 20 noiembrie, Parlamentul a anulat aşa-zisul „amendament Furdui” care prevedea că în tariful pentru livrarea gazului pentru consumatorul final să fie incluse şi serviciile de tranzit internaţional.


Fluxul de știri
0