Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine primeşte salariul de deputat al lui Vladimir Filat

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat ridică în fiecare lună un salariu de aproape 11 mii de lei chiar dacă se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13.

CHIŞINĂU, 9 ian – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare continuă să primească salariul de deputat chiar dacă se află în detenţie preventivă în Penitenciarul numărul 13. 

„Vladimir Filat figurează ca deputat şi se bucură de toate privilegiile, inclusiv salariu”, au declarat pentru Sputnik responsabili de la Secretariatul Parlamentului. 

Filat nu a beneficiat de premii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, deoarece nici un deputat nu a primit prime de Revelion, au mai precizat la Secretariatul Parlamentului. 

Salariul lui Filat este transferat pe cardul său bancar. 

Тюрьма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câţi ani de puşcărie vor cere în instanţă procurorii pentru Filat

Filat are un salariu lunar de deputat de aproape 11 mii de lei. De când se află acesta în detenţie, 15 octombrie 2015, Filat a acumulat din salariu peste 40 de mii de lei. 

Ex-premierul mai cere despăgubiri de la cetăţenii Republicii Moldova pentru „condiţii inumane şi degradante de detenţie” în Penitenciarul nr.13. Apărarea lui Filat a depus la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului o plângere împotriva Republicii Moldova. Avocatul Igor Popa a evitat să spună ce sumă cere Vladimir Filat de la statul Republica Moldova pentru „condiţii inumane şi degradante de detenţie”. 

Popa însă este sigur că ex-premierul va câştiga, iar cetăţenii Moldovei vor plăti despăgubiri pentru condiţiile de detenţie ale lui Vladimir Filat.

„Moldova va pierde la CEDO acest proces cu domnul Filat şi nu va avea decât să plătească despăgubiri”, a declarat Popa.

Filat a fost reţinut la 15 octombrie 2015 sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Acesta are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

 

 

 

Fluxul de știri
0