Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Brega a constatat deficienţe la întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă

© gov.mdGheorghe Brega
Gheorghe Brega - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar Gheorghe Brega a inspectat unele drumuri naţionale şi a constatat că nu toţi factorii responsabili reuşesc să deblocheze căile de acces spre toate localităţile.

CHIŞINĂU, 8 ian – Sputnik. Premierul interimar a constatat că mai multe porţiuni de pe drumurile secundare, care duc spre localităţi, sunt încă blocate, din cauza că nu toate autorităţile locale au reuşit să asigure deszăpezirea acestora, transmite serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei, aceeaşi situaţie a fost identificată și la unele stații PECO, care nu au curățat terenurile adiacente. O astfel de situaţie a descoperit premierul interimar, Gheorghe Brega, care a inspectat vineri starea drumurilor naționale.

Зато теперь можно точно проследить путь следования авто по проезжей части. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Materialul antiderapant disponibil nu va ajunge până la sfârşitul iernii

Sursa notează că Brega a efectuat mai multe vizite de lucru pentru a verifica starea drumurilor naționale. Acesta s-a interesat în mod special de felul în care acționează serviciile responsabile de deszăpezire.

Premierul interimar a a inspectat traseul Chișinău-Leușeni și drumul național M2 Chișinău-Orhei.

Totodată, acesta a fost informat de responsabilii de la Administraţia de Stat a Drumurilor că în ultimele două zile, pentru asigurarea circulației pe drumurile naționale în condiții meteo complicate, au fost mobilizate forțe suplimentare de tehnică și personal. Potrivit lor, în zilele de 7 și 8 ianuarie au fost folosite circa șapte mii tone de material antiderapant, alte 50 de mii de tone fiind pregătite pentru a fi utilizate în caz de necesitate.

Șeful interimar al Guvernului a menționat că autoritățile centrale întreprind toate măsurile pentru a asigura circulația pe drumurile naționale. Totodată, Gheorghe Brega a atenționat că atât autoritățile locale, cât și întreprinderile private, urmează să-și exercite obligațiile pentru a face față situației prin eforturi comune.

 

Fluxul de știri
0