Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Materialul antiderapant disponibil nu va ajunge până la sfârşitul iernii

© Sputnik / Rodion ProcaЗато теперь можно точно проследить путь следования авто по проезжей части.
Зато теперь можно точно проследить путь следования авто по проезжей части. - Sputnik Moldova
Abonare
Rezervele existente la momentul de față se pot epuiza până la mijlocul lunii februarie, a comunicat Iurie Chirinciuc, ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

CHIȘINĂU, 7 ian  — Sputnik. Rezervele de material antiderapant de care dispune Ministerul Transporturilor nu pot asigura necesitățile până la sfârșitul iernii, a declarat miercuri la ședința operativă a Guvernului Iurie Chirinciuc, ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

"Potrivit estimărilor, până la sfârșitul iernii va fi nevoie de 80 mii tone de material. Acum există 54,8 mii tone, iar circa 4 tone au fost deja utilizate", a precizat Chirinciuc.

Zăpadă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cod galben: două zile cu ninsori şi lapoviţă

Ministrul a afirmat că materialul antiderapant disponibil va fi suficient până la 15 februarie, iar către sfârșitul lui ianuarie ar trebui procurată cantitatea necesară.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al RM a anunțat cod galben de condiții atmosferice în legătură cu venirea ciclonului din sud și înrăutățirea vremii. Astfel, pentru miercuri seara meteorologii prognozează ninsori deosebit de puternice în raioanele de centru și de sud ale țării. Ca urmare, pe drumuri se va forma ghețuș. În ziua de Crăciun se va intensifica vântul de nord-est, cu rafale de până la 15 — 20 m/s. Pe alocuri va viscoli troienind zăpada.

Ministerul Transporturilor are în dotare 483 de unități de tehnică specială pentru deszăpezirea drumurilor și combaterea poleiului.

Fluxul de știri
0