Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zvonuri: după gâlceava de vineri PLDM ar fi luat-o la vale

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Presa de la Chişinău, făcând trimitere la surse din cadrul PLDM, scrie că declaraţiile lui Iurie Ţap, precum că Biroul Politic Naţional ar fi decis să lase în vigoare o decizie din 13 decembrie 2015 ar reflecta doar o mică parte a adevărului. Sursele Sputnik confirmă aceste zvonuri.

CHIŞINĂU, 8 ian – Sputnik. După mai bine de cinci ore de discuţii şi dezbateri în contradictoriu Consiliul Naţional Politic al PLDM, de fapt, nu a luat nicio decizie şi din acest considerent tocmai Iurie Ţap, nu Valeriu Streleţ, a anunţat că rămâne în vigoare decizia din 13 decembrie 2015.

Despre aceasta scriu mai multe publicaţii de la Chişinău, iar unele surse ale Sputnik Moldova apropiate liberal-democraţilor confirmă acest lucru.

Iurie Ţap, PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM a luat o decizie ce ar putea provoca destrămarea formaţiunii

Totodată, potrivit realitatea.md, îndată după încheierea lucrărilor Consiliului Politic Naţional, care nu a putut să ia o decizie, Streţel a convocat de urgenţă Biroul Politic, pentru a lua o decizie ţinându-se cont de situaţia creată.

Potrivit mai multor surse, câţiva deputaţi liberal-democraţi resping ideea retragerii formaţiunii în opoziţie şi pledează pentru mai multă flexibilitate la negocierile cu PL, PDM şi Grupul Leancă.

Unele persoane apropiate de PLDM au declarat, sub protecţia anonimatului, că în zilele următoare ar fi de aşteptat ca unii deputaţi să părăsească PLDM şi să participe la formarea alianţei majoritare.

Dacă lucrurile stau aşa sau altfel vor arăta evenimentele din zilele următoare.

Anterior liderul PDM, Maria Lupu, declara că cel târziu până la 12 ianuarie curent şeful statului va fi informat fie că a fost formată o majoritate parlamentară, fie eforturile în acest sens nu s-au încununat cu succes.

 

Fluxul de știri
0