Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM a luat o decizie ce ar putea provoca destrămarea formaţiunii

© privesc.euIurie Ţap, PLDM
Iurie Ţap, PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal democraţii care fac parte din Consiliul Politic Naţional al formaţiunii au decis cum va proceda partidul în cadrul negocierilor pentru crearea unei noi majorităţi parlamentare.

CHIŞINĂU, 8 ian – Sputnik. După mai bine de cinci ore de discuţii Consiliul Politic al PLDM a decis că hotîrârea aceluiaşi organ de partid luată la 13 decembrie 2015 rămâne în vigoare. Despre aceasta presa a fost anunţată de către deputatul Iurie Ţap.

Totodată, Ţap a subliniat că din varii motive, inclusiv legate de condiţiile meteo, dar şi de locurile de petrecere a vacanţelor de iarnă, nu toţi colegii lor din Consiliul Politic Naţional au putut să participe la şedinţa de vineri.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluiri din culise: majoritatea parlamentară va fi formată fără PLDM

Potrivit lui Iurie Ţap, nu toţi cei care au participat la discuţii au fost de acord cu decizia de a lăsa în vigoare ceea ce a fost hotărât în cadrul PLDM la 13 decembrie 2015.

Este de menţionat că anterior PLDM a decis că va revendica funcţia de premier, va cere scoaterea de sub control politic a mai multor instituţii de drept şi va insista asupra demisiei spicherului Andrian Candu.

Un alt aspect semnificativ este că de această dată poziţia formaţiunii nu a fost prezentată de liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ.

Potrivit unor analişti politici, această decizie ar putea să provoce o nouă sciziune în rândurile PLDM, inclusiv în cadrul fracţiunii parlamentare liberal-democrate.

Anterior Fracţiunea PLDM a fost părăsită de Iurie Leancă, Eugen Carpov, Nicolae Juravschi şi Petru Ştirbati. Aceştia au acuzat PLDM că şi-ar fi trădat angajamentele de bază.

 

Fluxul de știri
0