Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Azi PLDM îşi decide locul şi rolul în actualul Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Liberal-democraţii au convocat vineri Consiliul Politic Naţional al formaţiunii. Acesta va decide asupra revendicărilor PLDM în cadrul negocierilor cu PDM, PL şi Grupul Leancă.

CHIŞINĂU, 8 ian – Sputnik. Vineri membrii Consiliului Politic Naţional al PLDM se convoacă în şedinţă pentru a decide asupra rolului şi poziţiei formaţiunii la negocierile de formare a unei majorităţi parlamentare care urmează să propună un candidat la funcţia de premier.

Aşa cum a fost anunţat anterior, această şedinţă începe la ora 11.00.

Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Politică
Ce vrea de această dată PLDM şi ce previziuni face Valeriu Streleţ

După eşecul tentativei anterioare de învestirea a guvernului, partidele parlamentare proeuropene s-au văzut nevoite să reia negocierile în vederea formării unei alianţe, iar unii dintre reprezentanţii acestora au declarat că ceea ce s-a întâmplat a fost rezultatul faptului că în Parlament nu a fost creată o majoritate parlamentară, iar şeful statului a numit un candidat despre care se ştia din start că nu va fi agreat de majoritatea absolută a deputaţilor.

În cadrul negocierilor care au demarat după eşecul lui Ion Sturza, liberal-democraţii au declarat că lor trebuie să le revină dreptul de a propune candidatul la şefia guvernului. Acelaşi drept şi-l revendică PDM. Preşedintele acestuia a subliniat faptul că la ora actuală fracţiunea cea mai mare este a democraţilor.

În funcţie de decizia care va fi luată vineri de PLDM majoritatea parlamentară va fi formată cu sau fără participarea acestei fracţiuni.

 

Fluxul de știri
0