Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce vrea de această dată PLDM şi ce previziuni face Valeriu Streleţ

© Sputnik / фотография пресс-службы ЛДПМПремьер-министр Молдовы Валерий Стрелец
Премьер-министр Молдовы Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleţ, fostul premier şi liderul interimar al PLDM, se arată convins că în scurt timp o majoritate parlamentară formalizată îi va propune şefului statului un candidat la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 5 ian – Sputnik. Reprezentantul PLDM, Valeriu Streleţ, a anunţat că liberal-democraţii insistă în continuare asupra faptului că lor le revine dreptul de a desemna şi de această dată candidatul la funcţia de premier.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Politică
Lupu despre sinceritatea PLDM: ei nu negociază, ci vor dreptul de veto

După consultările de marţi cu Preşedintele Timofti, reprezentantul liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ, a subliniat că decizia Consiliului Naţional Politic al PLDM este că formaţiunea trebuie să-şi revendice în continuare dreptul de a propune un candidat la funcţia de prim-ministru.

Asta deoarece, susţine Streleţ, componenţa precedentă a executivului a fost formată de asemenea de către reprezentantul PLDM.

„Aceasta este decizia Consiliului Politic Naţional şi nu avem o altă soluţie. Considerăm că avem acest drept şi acum”, a declarat Streleţ.

Totodată, el s-a arătat convins de faptul că foarte curând va fi propus un candidat la funcţia de premier din partea unei majorităţi parlamentare formalizate, iar până la 16 ianuarie deja ar putea să fie învestit noul guvern.

 

Fluxul de știri
0