Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea Constituţională i-a dat peste nas lui Ion Sturza

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
După ce a afirmat că unul dintre judecătorii CCM ar fi fost dus şi adus recent la Bucureşti cu un avion privat, fostul candidat la funcţia de premier s-a văzut nevoit să prezinte scuze publice.

CHIŞINĂU, 7 ian – Sputnik. Fostul candidat la funcţia de premier, Ion Sturza, s-a văzut nevoit să prezinte public scuze Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, după ce a scris pe o reţea de socializare că unul dintre judecătorii CCM ar fi fost „adus şi dus la Bucureşti cu un avion privat”.

Miercuri, Curtea Constituţională a difuzat un comunicat în care menţionează că „dezminte speculațiile vehiculate de dl Ion Sturza pe o rețea de socializare și preluate de unele medii de informare privind pretinsa aducere/ducere a unui judecător al CCM cu un avion privat”.

Ion Sturza - Sputnik Moldova
Politică
Sturza: mă retrag

La rândul său, Sturza a spus că în postarea sa menţionase doar că ar fi dorit să afle cine dintre membrii CCM a fost adus şi dus la Bucureşti cu un avion privat în ziua şedinţei.

„Dacă a fost aşa ceva, bineînţeles! Îmi cer scuze dacă este doar o speculaţie… Eu unul prefer să zbor cu econom… la Tarom”, a precizat fotul candidat.

Dânsul mai notează că a fost contactat de judecătorul Panțâru, care s-ar fi considerat vizat, în opinia lui Sturza. Magistratul l-ar fi rugat să dezmintă informaţia.

„Bazându-mă pe cele spuse de domnul Panțâru, confirm că nimeni dintre membrii CCM nu a fost adus cu avionul privat. Au venit cu mașina prin vama Leușeni. Îmi exprim regretul că am supărat Înalta Curte. Transmit considerațiile mele față de membrii CCM”, a mai scris Sturza

Fluxul de știri
0