Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sturza: mă retrag

© privesc.euIon Sturza
Ion Sturza - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul propus de Preşedintele Nicolae Timofti la funcţia de premier, Ion Sturza, ar intenţiona să se retragă „în viaţa sa privată”, după ce deputaţii au boicotat şedinţa plenară la care dânsul intenţiona să-şi prezinte proiectul de cabinet.

CHIŞINĂU, 4 ian – Sputnik. Fostul candidat la funcţia de premier, Ion Sturza, a mers la Preşedinţie, unde i-a „întors mandatul” lui Nicolae Timofti.

„I-am întors mandatul domnului Preşedinte. Dânsul m-a felicit pentru prestaţie. Cam atât” – acesta au fost primele cuvinte rostite de Sturza luni la ieşirea din sediul Preşedinţiei, unde era aşteptat de jurnalişti.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Politică
Despre lista „de strânsură" a „salvatorului naţiunii" Sturza

Referindu-se la ceea ce ar urma să facă mai departe Nicolae Timofti, Sturza a spus că „el rămâne să mediteze la ceea va face mai departe”.

Sturza s-a referit şi la planurile sale de viitor: „eu mă retrag deocamdată în viaţa mea privată şi aştept să văd ce se va întâmpla în Republica Moldova”, a declarat fostul candidat la funcţia de premier. Asta după ce cu câteva ore în urmă tot el a declarat că ar intenţiona să iasă în stradă.

Sturza a subliniat că dacă nu se va crea o majoritate parlamentară, Preşedintele va fi liber să desemneze un candidat la discreţia sa, însă el va trebui deja să se conducă de prevederile deciziei Curţii Constituţionale.

Referindu-se la lipsa cvorumului la şedinţa de luni a Parlamentului, Sturza a comentat astfel: „neprezenţa tot e un fel de vot”.

Fluxul de știri
0