Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Incident aviatic pe un aeroport din România

© Realitatea.netВ Румынии самолет вынесло за посадочно-взлетную полосу
В Румынии самолет вынесло за посадочно-взлетную полосу - Sputnik Moldova
Abonare
O aeronavă a companiei Blue Air a fost implicată într-un incident joi dimineaţă, pe aeroportul din Cluj-Napoca. Avionul cu 116 pasageri la bord a depășit pista la aterizare, ieșind în zona de siguranță.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Presa din România informează că aeronava care venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Barcelona a ratat aterizarea pe aeroportul internaţional din Cluj-Napoca. Aterizarea a avut loc în condiţii de ninsoare abundentă. Pasagerii avionului au declarat că pista de aterizare nu era curăţată. Nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit unui comunicat al Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, în incident a fost implicată „o aeronavă aparținând companiei Blue Air — Airline Management Solutions, care la aterizare a depășit pragul pistei, ieșind în zona de siguranță. Din primele informații primite nu au fost răniți și aeronava nu a suferit deteriorări".

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Aterizare din motive de forţă majoră a unui avion Air France

Reprezentanţii Companiei Blue Air au explicat că în faza finală a aterizării, comandantul aeronavei a observat că aderența nu este suficient de mare pentru a permite oprirea în limitele pistei de aterizare, avionul alunecând circa zece metri în afara pistei.

„În ceea ce privește cei 110 pasageri care au venit de la București, împreună cu cei 45 de pasageri care urmau să se îmbarce de la Cluj, aceștia fiind transferați în acest moment către Sibiu de unde o altă aeronavă a companiei îi va prelua și transporta către Barcelona. Toți pasagerii au avut asigurată masă și băuturi pe perioada de așteptare", se mai precizează în comunicatul Blue Air.

Totodată, administraţia companiei aeriene a ţinut să dezmintă speculaţiile apărute în legătură cu lipsa combustibilului, precizând că „exista suficient combustibil în momentul aterizării în conformitate cu reglementările în vigoare și respingem ferm afirmațiile conform cărora ar fi fost o aterizare de urgență cauzată de lipsa carburantului".

Afirmaţii cu privire la lipsa combustibilului au fost făcute anterior de către directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă penală.

Fluxul de știri
0