Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aglomeraţie sporită la frontiera moldo – română

© Photo : Igor VzorovIarnă
Iarnă - Sputnik Moldova
Abonare
În prima săptămână a anului 2016 prin punctele de control au trecut în ambele direcții circa 100 de mii de persoane.

CHIȘINĂU, 7 ian — Sputnik. Crește numărul de turiști și mijloace de transport dinspre Moldova, menționează Poliția de Frontieră din România.

Conform informației departamentului, creșterea fluxului este condiționată nu numai de sporirea numărului de turiști care doresc să sărbătorească Crăciunul în țara vecină, ci și de faptul că unii cetățeni ai Republicii Moldova se întorc la muncă în țările Uniunii Europene, iar studenții — la studii în instituțiile din România.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Republica Moldova
S-au intensificat controalele la hotarul Moldovei cu România

În total, în primele zile ale anului 2016 numărul celor care traversează frontiera moldo-română a crescut cu 30 — 50% față de anul trecut. Cele mai multe persoane sunt înregistrate la punctul de trecere Albița. Uneori călătorii așteaptă acolo mai bine de o oră, ceea ce înseamnă cu mult mai mult decât prevăd normativele.

De la 1 până la 6 ianuarie, prin punctele de control de la frontiera moldo-română au trecut 95,6 mii de persoane și 24 de mii de unități de transport.

În preajma sărbătorilor de iarnă, autoritățile române au decis să sporească la maximum numărul grănicerilor la punctele de control al pasagerilor și transporturilor din RM. Totodată, în această perioadă a crescut și numărul grănicerilor moldoveni.

Poliția de frontieră a statului vecin comunică on-line pe site-ul său despre ambuteiajele de la punctele de control. În acest scop sunt utilizate trei indicatoare de culori: verde (timpul de așteptare până la 20 min.), galben (timpul de așteptare 20 — 60 min.) și roșu (timpul de așteptare depășește o oră).

 

Fluxul de știri
0