Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-au intensificat controalele la hotarul Moldovei cu România

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul European examinează o modificare la Codul Shengen privind frontierele, potrivit căreia toţi cei care vor traversa hotarele externe ale Uniunii Europene vor fi supuşi controlului în baza criteriilor generale.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. La punctul de trecere Leușeni-Albița au loc controale amplificate, cu deosebită minuțiozitate fiind verificate mijloacele de transport. Potrivit martorilor, s-au format deja cozi mari din autovehiculele care aşteaptă să treacă frontiera.

Anterior, Poliția de Frontieră a Moldovei a declarat de asemenea că au fost intensificate controalele la toate punctele de trecere.

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Securizarea frontierelor europene ar putea însemna o nouă cedare de suveranitate

Cel mai probabil, acest lucru este legat cu examinarea de către Parlamentul European a modificărilor ce prevăd înăsprirea condiţiilor de traversare a hotarelor UE.

Vicepreședintele CE France Timmermans a afirmat anterior, în luarea sa de cuvânt la una dintre sesiunile plenare ale Parlamentului European de la Strasbourg, că Comisia Europeană propune un amendament la Codul Shengen privind frontierele, care prevede efectuarea controalelor sistematice la graniţele externe ale comunității.

”Printre propunerile Comisiei Europene este şi o modificare la Codul Shengen, pentru ca fiecare dintre cei care traversează hotarul, inclusiv cetățenii UE, să fie supuşi controlului pe bază generale”, a spus Timmermans.

Fluxul de știri
0