Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Specialiştii au anunţat câte cazuri de gripă au fost înregistrate în Moldova

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории
В вирусологической лаборатории - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii laboratorului de profil au verificat deja de mai multe ori în timpul sezonului de iarnă 2015-2016 probele pacienților în privinţa prezenței virusului gripal.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. De la începutul iernii, în Moldova a fost înregistrat un singur caz de gripă sezonieră (A/H1N1pdm), confirmat în laborator, arată datele Centrului Național de Sănătate Publică.

В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями - Sputnik Moldova
Focar de gripă porcină la 180 de km de Chișinău

În afară de aceasta, în laboratorul național specializat au ajuns încă două probe pentru analiză. Cercetările efectuate au demonstrat un rezultat negativ, infirmând îmbolnăvirea cu gripă a pacienților.

Indicatorii privind îmbolnăvirea populației cu boli respiratorii acute se situează sub pragul epidemiologic (într-o săptămână — 3,6 mii de cazuri), la fel și în privinţa virozelor (într-o săptămână — 226 de cazuri). În medie, între 6 și 11% dintre cei care s-au îmbolnăvit au avut nevoie de internare.

Fluxul de știri
0