Focar de gripă porcină la 180 de km de Chișinău

© Sputnik / Sergei Venyavskiy / Accesați arhiva multimediaВ вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями
В вирусологической лаборатории Центра по профилактике и борьбе со СПИДом и инфекционными заболеваниями - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul celor care s-au îmbolnăvit nu este foarte mare, dar există şi un caz letal.

CHIȘINĂU, 23 dec — Sputnik. Nouăsprezece bolnavi din Odesa au fost diagnosticaţi cu gripă porcină (H1N1). Virusul a fost depistat de asemenea şi în cazul unei persoane decedate, transmite miercuri agenția de știri din Ucraina UNIAN.

Куриное мясо. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Noul „virus aviar” deocamdată nu a ajuns în Moldova

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică, în perioada 28 septembrie 22 decembrie, laboratorul de virusologie a cercetat probele a 161 de bolnavi și a nouă persoane decedate, cu diagnosticul prealabil de "gripă, infecție respiratorie acută, pneumonie".

"Au fost obținute nouăsprezece rezultate pozitive la pacienţi și unul la materialul secționat de la o persoană care a decedat în spital", se spune în comunicat.

Astfel, la identificarea acestor rezultate pozitive au fost depistate nouăsprezece cazuri de virus gripal A/H1N1/swin2009, inclusiv în cazul bărbatului care a decedat. A mai fost depistat un rezultat pozitiv de virus gripal B (la o femeie gravidă). Probele au fost aduse pentru investigații din spitalul de boli infecțioase din Odesa, de la maternitatea nr.2, de la spitalul orășenesc pentru copii nr.3 și de la biroul de autopsie.

Fluxul de știri
0