Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce informaţii au autorităţile despre moldovenii luaţi ostateci în Afganistan

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaВид на город Кабул
Вид на город Кабул - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul interimar a prezidat o nouă şedinţă a celulei de criză, creată după ce un elicopter moldovean a fost capturat de talibani în Afganistan.

CHIŞINĂU, 6 ian – Sputnik. Instituţiile responsabile din Moldova depun eforturi pentru ca cetăţenii Republicii Moldova, capturaţi în Afganistan, să fie aduşi acasă în siguranţă şi cât mai curând. În cadrul unei şedinţe la Guvern a celulei de criză, raportorii au comunicat care sunt ultimele informaţii deţinute în legătură cu situaţia în care se află cei doi ostatici moldoveni, care au supravieţuit atacului talibanilor din noiembrie 2015.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a raportat că menţine un contact direct cu partenerii internaţionali în vederea soluţionării acestui caz.

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Discuţii fără informaţii la Guvern despre moldovenii capturaţi în Afganistan

Acum trei săptămâni, în urma eforturilor comune depuse de autorităţile Republicii Moldova a fost repatriat corpul neînsufleţit al celui de-al treilea moldovean capturat de talibani.

Elicopterul de tip Mi-17-1V al companiei aeriene Valan ICC din Republica Moldova presta  servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania Aircraft Charter Solutions pentru principalul contractant al Guvernului Statelor Unite, compania MAG  DS  Corp.

La bordul elicopterului erau 21 de persoane, dintre care trei moldoveni și 18 afganezi. Elicopterul de tip MI 17-1V acorda sprijin de transport aerian civil pentru Forțele de Securitate Naționale ale Afganistanului.

Elicopterul a sosit în Afganistan la data de 30 octombrie 2015 și era bazat în Mazar-I-Sharif, Afganistan. Pe 24 noiembrie, elicopterul cu 3 membri ai echipajului opera o misiune programată, transportând 18 persoane din Afganistan. Aproximativ la ora 15:30, ora locală a Afganistanului, un apel de tip "May Day" a fost primit de la echipajul elicopterului, informând că elicopterul a fost lovit, doborât şi a luat foc.

Fluxul de știri
0