Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Discuţii fără informaţii la Guvern despre moldovenii capturaţi în Afganistan

© Photo : Facebook / Valan ICCВертолет Ми-17-1В
Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar Gheorghe Brega a convocat o nouă şedinţă la care s-a discutat despre situaţia cetăţenilor moldoveni, capturaţi în Afganistan.

CHIŞINĂU, 10 dec – Sputnik. În dimineaţa zilei de joi, la Guvern, a avut loc o şedinţă de lucru la care s-a discutat subiectul ce ţine de situaţia cetăţenilor Republicii Moldova, luaţi ostatici în Afganistan.

Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Natalia Gherman, a comunicat despre acţiunile întreprinse pe cale diplomatică, dar şi despre ultimele informaţii oferite de statele cărora le-au fost adresate solicitările de asistenţă în acest sens.

Многоцелевой вертолет Ми-17-1В и многоцелевой транспортный вертолет Ми-26 Т2. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova aşteaptă un raport oficial despre elicopterul doborât în Afganistan

Gherman a precizat că subiectul este în atenţia permanentă a membrilor Celulei de criză de la  MAEIE. La ultima reuniune au fost convenite un şir de măsuri pentru facilitarea repatrierii membrilor echipajului, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Compania presta  servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania Aircraft Charter Solutions pentru principalul contractant al Guvernului Statelor  Unite.

 

 

Fluxul de știri
0